Uluslararası Öğrenci Buluşması

2022-2023 Eğitim- Öğretim Yılında Üniversitemize yeni kayıt olan uluslararası öğrencilere yönelik olarak Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü ve Muğla İl Göç İdaresi Müdürlüğü işbirliği ile 11 Ekim 2022 Salı günü saat 10:00’da Üniversitemiz AKM C Salonunda “Uluslararası Öğrenci Buluşması” gerçekleştirilmiştir. Etkinliğe Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Bakiye UĞUR, Genel Sekreter Yardımcıları Çetin HALİLOĞLU ve Haşim KOÇ, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Reşat ÜNAL, Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü personeli, Muğla İl Göç İdaresi Müdürlüğü personeli ve Gençlik Merkezi temsilcileri ile çok sayıda uluslararası öğrencimizin katılımıyla etkinlik gerçekleştirildi. Yeni akademik döneminin başlamasıyla birlikte sayıları artan uluslararası öğrencilerimize yönelik olarak eğitim sistemi, Üniversitemizin faaliyetleri ve imkanları, öğrenci toplulukları, değişim programları, ülkemizde yasal kalış işlemleri, sağlık sistemi, gençlik merkezi etkinlikleri, barınma ve sosyal yaşam gibi konularda bilgilendirilme yapılarak Ülkemize ve şehrimize sosyal uyum sağlamaları için bir rehberlik eğitimi verilmiştir. Bilgilendirme toplantısının akabinde resmi kurumlarımızı ve Muğla ilimizi öğrencilerimize tanıtmak adına uluslararası öğrencilerimizle il tanıtım gezisi düzenlenmiştir.

Son Güncelleme Tarihi : 13.10.2022 14:33

Son Etkinlikler