Uluslararası Öğrencilere Yönelik Genel Sağlık Sigortası

GENEL SAĞLIK SİGORTALISI OLMAK İSTEYEN ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

Genel Sağlık Sigortası isteğe bağlı olup, bu sigortadan yararlanmak isteyen Uluslararası öğrencilerin (Burslu Uluslararası Öğrenciler hariç) 29 Kasım 2013 tarihine kadar Muğla’da bulunan Sosyal Güvenlik Müdürlüğüne veya Sosyal Güvenlik Merkezleri’ne başvuru yapmaları gerekmektedir.

Belirtilen süre içerisinde Genel Sağlık Sigortası Sistemine başvurusunu yapmayan ve ileriki dönemlerde Genel Sağlık Sigortasından yararlanmak isteyen yabancı uyruklu öğrencilerin, öğrenimleri boyunca bir daha 5510 sayılı kanunun 60. maddesinin 7. fıkrası kapsamında Genel Sağlık Sigortalısı olmaları mümkün bulunmamaktadır.

Üniversitemiz sadece bilgilendirmekle yükümlü olup; işlemlerin öğrenciler tarafından gerçekleştirilmemesi durumundan doğacak mağduriyetlerden sorumlu değildir.

Üniversitemizde Burslu Uluslararası öğrenci olarak eğitim almakta olan öğrencilerin Sağlık Sigortası işlemleri burs veren kurumları tarafından yapılacaktır.

FOR THE ATTENTION OF INTERNATIONAL STUDENTS WHO WISH TO BENEFIT FROM UNIVERSAL HEALTH INSURANCE

Universal Health Insurance is not compulsory. However, international students who would like to benefit from this insurance (except for the international students with Scholarship), have to apply  to Social Security Centers in Muğla until 29  November 2013

Those who do not apply for Universal Health Insurance within the mentioned time will not be able to benefit from this during their whole education period. This is legalized under the law 5510 article 60 paragraph 7.

Muğla Sıtkı Koçman University is only obliged to deliver the information and not liable for any harm that the international students can be subject to in case of not having the insurance in time.

The Universal Health Insurance regulations of the international students with scholarship will be done by the institution or corporation giving scholarship.”

Son Güncelleme Tarihi : 13.11.2013 17:09:35 Okunma Sayısı : 865